Vappen !

ja ska snart bege mej mot mias och så kommer henrika också dit :) ikväll blir det kul :) visst ? ;) jamen iallafall det blir ett kort inlägg nu, för hinner inte skriva mera men ha de gött!
glad vappen! :)


MYYS

just nu så sitter jag blondi jungell och vovven och kaninen ensam i huset och MYSER :D ikväll blir det att fara och kolla på då Ellen sjunger och massa fler :D


Idag kommer det en liten lurvig sak hit

idag så ska vi och hämta min kusins lurviga hund så ska den vara här några dagar kanske till söndag tror jag då de är på resa :) så det ska bli roligt, får se hur det funkar denna gång med kaninen och den, haha!

ja så bli det nog lite fotografering på den också :) haha! ska bli roligt :)






Lite bilder från idag :D




















Snö?

sitter i skolan och utanför fönstret snöar det för fullt, vad ska nu detta betyda? det är 1 maj i helgen och på marken ligger snö, icke bra!


Lång dag

Det har nog varit en väääldigt lång dag idag, men nu är det bara att ta det lugnt äntligen, mycket att tänka på men inget jag orkar ta i tu med mera idag. imorgon blir det städdag. så man missar väll några timmar :) kul!
har börjat skriva på bilderna nu för att det ska se bättre ut :) haha! ja men lägger in lite trevliga bilder här under :)


Nee-e -.-"

Ja orkar inte, nu har jag 3 prov jag ska ta om ännu i år eller så måste jag skriva det nästa år .. fick underkänt i finska nu också! sa åt henne också att jag inte kan lära mej på det sätt som hon lär ut, hon blev lite sur, så sade jag att jag måste prata för att lära mej, jag lär mej inte av att bara skriva. så kommer hon och säger det tror jag inte alls på :S hur skulle hon veta det.. ååh !! snart ska jag få ut modersmål, kommer nog på underkänt i det också tror jag men hoppas inte, har så mycket att tänka på redan nu vill inte ha mera att tänka på ..

man kan leva med en 4 på betyget och försöka få opp den sen, men jag måste få allting under kontroll innan jag är nöjd, förjag vill inte lämna och tänka på en sak, och så har man en arg mamma som skatar på en där hemma och som skriker och tjatar på en om man inte gör som hon säger man orkar inte med det, precis när man stigit in efter skolan genom dörren hör man nu ska du börja laga läxorna och så ska du göra det å det å det .. skulle bara vilja skrika håll käften nån gång men inte kan man ju göra det . ..

 

uppdatering: grattis jag fick underkät i modersmål också! tjoho! alla kurser period 5 underkända utom religion som jag inte skrivit ännu (Y) hjälp ???


Skolan

Nu sitter jag i skolan och har tråkigt har haft engelska, och snart har jag historia. tjohoo ! -.-" ellen hälsa: jag är bäst!
daniela säger: NÄ!


Ny header

efter 3 timmars arbete så är den äntligen färdig, är faktist ganska nöjd med den, tänkte göra lite mer detaljer men orkade inte, haha. men iallafall. nu ska jag försöka fixa kommentarsidan. :) kommentera gärna den nya headern :)


Fixar och trixar

Nuu, håller jag för omväxlingsskull på med en ny header, är inte nöjd med den jag ahr nu eller någon av de jag haft förut, så du ska jag ta och satsa litegran och får se om jag blir nöjd, men jag är så kritisk med sånt men brukar inte bli nöjd ändå! ja men nu ska jag sluta skriva och börja jobba :)


Lördags fotografering

Här kommer lite bilder som jag och mia fotat idag :)










Kalaset igår

Igår for jag då till mias, och de hade ställt till det jätte fint då jag fyllde :) tårta och allt och en present med myycket saker i :) tacckk !! lite bilder från kvällen här nedan :)










Mycket kamera inlägg idag men nu ändrar jag mej inte mera

Nu har jag fastställt vad det kommer bli! för det första kommer det bli ett vidvinkel objektiv från cyberphoto för 195 euro ett canon 28/2,8 som jag själv köper och så det som min bror får köpa blir en blixt YY BY-24ZP Automatic Electronic Flash har ingen aning om om den är bra men den kostar 13,15 euro så varför inte köpa :) haha
och så 2 macro linser en som är 10x och en 4x och de sammanlagt blir 11,05 euro :) så det var det :) och kommer inte ändra mej nu!






Något jag ska beställa till kameran

glömde att skriva i föregående inlägg att jag fick 50 euro också, och nyss fick jag ytterligare 50 euro av farfar och farmor så nu har jag nästan skrapat ihop pengar till --> (vidvinkel)


ca 195 euro


ca. 229 euro

Men vilket ska jag välja?

detta ska min käre bror beställa som födelsedagspresent till mej :) undrar när han blev så snäll??






sammanlagt blir dom här 2 sista att kosta 25 euro ungefär så inte så mycket :)

FÖDELSEDAG :)

Dagen började bra, blev väkt av sjungande föräldrar och en hårig kanin. så öppnade jag en LÅÅNG låda och ut kom ett STATIV ! :P tjoho! precis vad jag behöver. så blev det skola och massa gratulationer fick man :) och så fick ja RETA ida-marie jungell för att hon är så liten :D men imr e hon stor flicka :D haha!

ja å sen då ja kom hem så möter ja broschan i dörren som säger att jag ska få välja ett objektiv som han ska köpa från en sida där de är SKIT billiga och då menar jag JÄÄÄÄÄÄTTTTE billiga.. och kanske en blixt ;) tjohoo! kan det bli bättre :)





Långtråkig dag.

Tung dag idag, började dagen med 70 minuter psykologi följt av 70 minuter musik. Sen har jag ännu kvar geografi och historia, jätte roligt (Y) -.-" ja efter skolan blir det att köra hem och komma på nåt intressant att göra.

har faktist satt opp ett mål att inte skolka på hela perioden, inte en ända gång men det kommer inte gå så bra. och så ska jag försöka att göra läxor som jag annars brukar skita i men något av dethär kommer jag inte orka med. :)


Skolan, 2 hela dagar kvar som 16 åring

Ovanligt tyst här eller ovanligt lite folk, men de bara skönt, börjar dagen med geografi följt av härlig engelska med ingen mindre än den snälla KG ! ehm .. sen tror jag att det blir musik och sist men inte minst historia, härlig period.

Idag är jag på mycket bättre tankar! hoppas bara inget förstör det. Börjar först om 45 minuter. undrar varför jag kom hit redan, nåja då kommer man ju inte försent iallafall :) så måste jag söka upp finska läraren så hon kan ge mej mitt prov och så vill jag ha matte provet också ! ..


Jaa-a

Börjar undra lite nu, har ja gjort nå fel? berätta vad jag gjort då ? eller funderar jag för mycket på den saken fast det egentligen inte är nånting? men tänk om jag gjort nåt fel? varför kan man inte säga det då istället för att ignorera? oschysst! men jag funderar för mycket på saker och ting nu för tiden. kanske det inte alls är så so jag tänker. man får ju hoppas på det.. !


Va har jag för fel ? :S

Var anmäld till uttagningar till att börja sjunga vid musikinstitutet idag, men dagen började inte så bra tydligen. Vet inte vad det var som var fel, vaknade jag på fel sida? eller bara annars inte mådde bra inombords utan anledning?

men motivationen saknades, vet inte vart den har farit? Känslig var man också, sa någon nånting inte jag tyckte om kunde jag börja gråta, låter lite omoget men det bara kom tårar, och jag vet fan inte varför? kanske bara har en sådan dag idag. Men iallafall så sket jag i uttagningarna, för att dagen inte var som den brukade.. har ingen lust med nånting, Allt dethär jag skriver nu låter helt dystert men lusten att fundera ut något intressant eller glatt att skriva finns inte, det är bara en sådan dag idag.

men ska försöka hitta på något roligt nu ska väll mot mias snart. så ha det så bra :) ska försöka vakna på andra sidan imorgon! sista perioden före sommaren ! tjohooo !! (en god tanke)


Varför syns inte min nya design?

varför syns den inte? är det bara jag som inte ser den eller ser ni den inte heller? en beige design. kanske ni ser den jag vet inte, kommentera om ni ser den eller itne så vet ja :))

och varför får jag aldrig kommentar sidan att se bra ut ??? varför är det alltid något som är fel, morr!

EGODAG ;) ^^

NEE-E !

Morgonen började med modersmål och det första man hör av läraren är att "ja du kanske inte blir godkänd i denhär kursen för att du har varit borta så mycket" :O  Hur skulle jag kunna styra om jag måste på familjeresa till lappland och att vi skulle på cirkusresa med cirkusgruppen, jag var anmäld att jag skulle vara borta och rektorn hade gett låv, hon har ingen rätt att göra så då ! :O och har fått ovanligt bra i alla uppsatser och tester under kursen. Några få gångeer har jag inte orkat komma men det är högst 3 gånger .. :O inte så himla mycket enligt mej, hon har ingen rätt att göra såhär! eller har hon? :O

inte enligt mej iallafall, jag har heller ingen lust att ta om denna kurs eftersom den är himla tråkig, och dessutom ganska enkel och onödig enligt mej. men jaa-a måste prata med henne om dethäroch försöka så att jag får godkänd kursen, GRR !!!

nu har jag iallafall skrivit klart provet i modersmål och känner mej GANSKA nöjd! Lite saker som jag inte kunde men annars helt okej, essän skrev jag en halv sida herregud :D hehe inte så bra men skit samma hejdå !


Helsingfors FSG !

Ja heljen har gått snabbt började med att vakna klockan 4 på lördag morgon och sen iväg klockan 5 mot helsingfors FSG tävlingar. På lördag tävlade b och c klasserna, de var jätte duktiga, grattis till de som blev uppflyttade. i dag på morgonen så begav vi oss till ett annat ställe för att D och E och F skulle tävla. Gick jätte dåligt för mej, men inte lider jag av det, hade inte tränat på mer än en vecka så de märktes. men nu är jag för trött för att skriva mera.


Finska Prov

Säger bara en sak, den ska nog ske ett MIRAKEL om jag får godkänt i dethär. När jag kommer hem kommer nog mamma fråga hur det gick och så svarar jag som vanlit "BRA" ! men så är det inte den här gången tjohoo ! -.-" men nu orkar jag inte vänta tills klockan är 12 så jag far nog hem nu, hejsan hoppsan !


the vampire diaries

Har kollat episod 17 just, så braa !! nu är det bara att vänta tills nästa avsnitt, tur att int han dog! ;)




Var på en promenix me min kamera

tog lite vårbilder eller inte lite ganska mycket, men en inställning (M) på min kamera är konstig om jag fotar med den så när jag lägger in bilderna från kameran så alla bilder som är fotade med den inställningen finns inte :S men de finns nog på kameran :O wierd! om ni vet felet mejla gärna, har heller inte fått fixat kommentar sidan heller så om någon vet hur man fixar den så blir jag glad om ni hjälper :)) nu kommer några vårbilder.


















Kläder jag köpte i sthlm!

GLADIATOR SKOR från skopunkten

en väska från h&m

en tröjja från h&m

en lång tröjja me dragskedja på ryggen från h&m

en jacka från salt

en halsduk från indiska

ett armband från en butik, minns int va den hett :)


Bååten, hemma, skolan, prov! jiiihaaa !

Lite försenat inlägg, men hemvägen från stockholm var jäätte kul, började med att vi ställde oss på hytten och sen bar det av mot baren for först till en lite större och satt där och lyssnade på musik och vissa drack drinkar, jeete gott, så lärde jag mej spela poker på en spelmaskin, kan bara säga att dit for de pengarna :)) haha! så spelade vi på en 20cent spelmaskin äännu kulare, vann faktist 7 euro men som spelades bort sen.

sen efter en stund for vi till en annan bar, men de hade de va fint där, så blev de lite mer drinkar och alla var väll lite borta, men kul hade vi och det är ju viktigast, Rosenberg fick vi lyfta ner till hytten och sova klockan 2, haha !

det blev en halvtimmes sömn, tåget nästa dag sov man nog nästan hela vägen till tammefors från åbo, ungefär 2 timmar, men sen på tåget från tammefors till bennäs så var man nog vaken och gick omkring på tåget och pratade och sånt. sen kom man äntligen hem, var inte speciellt trött heller så det var ju bra, efter en stund for jag mot fitness för att kolla på träningen, pratade lite och sen for jag hem :))

då jag kom hem åt jag myyycke mat och sen så försökte jag läsa lite på matte prov vilket inte gick så bra somnade 5 gånger och sen så for jag och sova halv 9 eftersom jag inte orkade ha upp ögonen mera, 11 timmars sömn inatt och tröttare än aldrig förr.

så blev det skolan och matte prov som väntade, har nyss skrivit matte prov och man kan ju bara hoppas på godkänt, tvivlar lite på om det kommer att ske men bra gick det inte.

efter skolan så far jag med Jungell mot fitness för att träna lite grann inför hesa tävlingarna i helgen, så då blir det en låååång bussresa mot helsingfors på lördag morgon klockan 5, längtar reedan. ehmm ..

men nu ska jag nog kolla runt lite på nätet och sen blir det mat och provförberedelse i finska om jag orkar, ha de gött!


stockholm!

for me tåg och båt igår! NAAJS !! svenskar på båten som va hejlt galna, haha! sen cirkus skolan sjukt kul, men tungt kommer nog bli stark nu, men de va så duktiga alla där :D
kom för en timme sen kanske till hotellet, så myysit inte såndär enskillda saker eller hur man ska sej :D

men snart ska vi fara och shopppaaa !! :D:D


lite lappland bilder


de som hade varit där före hade lämnat godis åt oss :D det tog inte länge innan skålen var tom :)


Kusinen var ute och åkte pulka också


Så var det en såndär söt med också, har fotat nästan 100 bilder bara p henne :) haha


Och så snöade de mycket


Så köpt ja en sånhär eller snarare pappa köpt :)


Fick int nå mång bra bilder på nå berg :)

äntligen hemma

Har fixat ny header till bloggen som jag ska sätta in om några minuter fixar kanske lite till också om jag hinner, imorgon blir det stooockhoooooolm !! :D


SISTA DAGEN HEMMA !! :/

jaa-a imorgon bär det av mot lappland, utan internet, så om jag kanske skriver lite via telefonen kanske, om det fungerar, så kommer jag nog logga in via telefonen på msn också för prata med kompisar måste man jo få göra :)

idag så har jag jätte sjuka benmuskler från igår då vi hade träningar :)


JOSSE Å DANI tråk(L)ar

CHACHHHAA, snart sticker Dani ti Lappland, vem ska ja då äta vi mäccen med? :( o hoppa i skummgummihavet, o skäm ut mej fö fitnessbodare med? men sen kära vänner, då sticker DANI O JOSSE O CO. TI STOCKHOLM!!! DÅ SKA VI DANSA NÄCK PÅ STUREPLAN. :DDD // josse rosenberg


Träningar

Var och tränade idag från klockan 2-4 det var nog roligt men hade sjuka ben från igår efter den lång färden, haha.
men vi filmade en sak som ja lägger upp här under :D och före det så sket det sig lite så de kommer före haha!

FÖRST SKET DET SIG LITE

 

 

MEN SEN GICK DE :D

 


Lite dålig uppdatering

Igår så for jag till mias och så satt vi där och pratade så kom kiire också dit, for å köra lite överallt bl.a ti larsmo ti min villa, inte så intressant där men, nått att göra iallafall, sen for vi tbx mot mias åså kolla vi lite av en film, äcklit

så idag så har jag träningar 2 tror jag ti 4 .. efter de vet ja va ja vill göra men kommer int få göra he, hemlis :) tss !


Motionsdag

Dagen började med att jag vaknade ungefär halv 12 så läste jag lite finska och sen for jag till mias klockan 2. så begav vi oss ut på en länk, och på 3 timmar han vi från mias till andra sidan av sandsund och tillbaka, ganska långt :D så vi har fått vår dagliga motion.

gårdagen var kul, for till stan och gick omkring där en stund och sen for vi å kör me danis bil, he nog lite svårt då båda kallas dani och när mia frågar "dani minns du hede" haha

ikväll blir de väll nog att fara mot mias igen och kanske om kiire kommer så far vi till myyso, ha jag bestämt :D haha


Ny inhandlade vårkläder

nu har jag inhandlat lite vårkläder tills sverige resan, det var på tiden, mitt klädskåp behövde värkligen lite på fyllnad, borde rensa hela och köpa nya men det för jag den dagen ja blir rik haha :) lägger in lite bilder på vad jag köpte lite lägre ner. Ikväll blir det väll stan igen, gårdagen var rolig men kall tills grani pojkana kom och plocka opp oss, finnar har mycket annorlunda musiksmak än svenska, en sak som är säker. men nu ska jag kolla lite vampire diaries :D






mias halsband


RÖSTA

är med i en foto tävling i joannas blogg --> http://www.jemg.blogg.se  rösta på min bild :) tack


nu ställer jag mej vid mias stan om en stund :D najs


Kronoby

nu är jag och hälsar på släkten i kronoby, finns inte så mycket att göra men ska kolla några avsnitt av the vampire diaries, ska börja se avsnitt 9 nu. så kollade ganska mycket igår. men hörs mera sen ikväll blir det fest :) tjoho!


lite fotografering

Har nyss varit och fotat lite, men har just nu ingen riktit inspiration vad jag skulle kunna fota, skulle sitta bra med det nya objektivet om det skulle råka dyka upp den 23 april .. men det får vänta och se. här är några bilder iallafall.








film moron

steg upp halv 11 för ovanlighetens skull, trodde aldrig jag skulle vakna så snabbt, haha. men iallafall började dagen med att se på 2 filmer, de var väll helt okej, hade sett båda förut men det gick att se, tror de hette "tonårsliv" och "whatever it takes" .. ja men nu så ska jag väll kolla lite annat än film, ha de bra hejdå !