SOL, SOL OCH SOOL !!

Nu ska jag och mia till Fäboda och sola hela dagen så kmr inte skriva så mycket idaag  :))^^


bränd hud + fräknar=sommarr

roligt roligt nu har jag fått fräknar, haha varit på villan hela dagen fiskat och farit med båt till andra villan, vaarmt!
hunden hade 12, JA 12!!!!! fästingar på 15 minuter på sej, äckligt! nu är jag vi mias och vi ska traska iväg till stan och köpa glass :D mums ! :))

I brist på annat!


Jajjamensan!

Midsommaren blev bra till slut trots allt, träffade många nya personer och det blev en Låååång natt, komhem klockan 6 på morgonen och blev väckt av mamma 11 och steg upp och for till villan.

sen så sov jag kanske 5 timmar i solstolen vid villan efter att det hade slutat regna, och så for jag och sova en 12 tiden och sov till halv 12 och var fortfarande trött men livet rullar vidare. Längtar tills jeppis dagarna så får jag se mina svennebanan kusiner, det var ett tag sedan. Då man talar om trollen så fyller en idag, grattis bella ! <3

idag blir det nog att ta det lugnt, sätta på en film eller något. Fotade litebilder vid villan som jag lägger upp så fort jag har tid :)

Header

Har gjort en lite somrigare, men den passar tyvärr inte med bakgrunden så kommer troligen göra en annan bakgrund eller en ny header igen, blev inte så nöjd men den får sitta så länge tills jaghar tid.

nu bär det av till spegeln och fixa det sista och sen iväg tillstorsand ochfira midsommar, hoppas det blir en rolig kväll man kommer minnas länge :)

GLAD MIDSOMMAR  ! :)


Mia & Kevin



Inte bästa bilden eller kvalitet, hah! :)


Blommor

Fotade lite blommor just med nya objektivet :) fint blev det enligt mig :)




samyang


lite försenat inlägg



Nytt i kameraväskan!


Äntligen!

Samyang är äntligen hemma, blir en tur ut och fotografera efter maten och titta om det ger någon skillnad, gissa om jag är glad :D:D

Klar?

Har gjort några olika låtar somjag kanske ska ha, men inte säker här nedan är en som jag blev mest nöjd med :)

 




Svårt

Då var det gymnastik paus en månad, idag så städade vi salen så den är ren då vi kommer tillbaka i augusti. Hemläxor fick vi också, styrka och spagatoch annt roligt, haha! vi ska också göra musik så vi kan börja göra egna serier tills hösten, alltid bra att ha färdigt :) jag har gjort många men blir inte nöjd med någon :) då jag är som nöjdast kanske jag lägger in en, haha ! :)

Snuva

Då har förskylningen kommit och det kliar i mina ögon och min näbb, lagom till midsommar, perfekt! eller så inte.

fick orderbekräftelse igår från cyberphoto att de skickat mitt objektiv så det bör komma under denna vecka :) då blir det minsann mycket fotografering, någon som vet om det lönar sig bättre att köpa en 110cm reflexskärm eller en 56cm  en 5 i ett med med vitt, silver,svart guld och transparent :)? funderar nämligen på att kanske skaffa en sådan :)


Sälja saker

ska med mia och kusin sandra och sälja på torget gamla saker, det ska bli roligt få ihop lite mera pengar. kom och köp! :P haha^^ försöker fixa ihop något i photoshop, bilder på mina kamera tillbehör objektiv och saker, och linser m.m.. som kommer komma upp inom ett tag.

Datanörd

Håller på att bli datanörd snart har typ suttit halva dan på datan och redigerat bilder, känner också att en förskylning håller på att ta över mig, haha! du ska jag dog sätta av datan för idag, Hej så länge!

Dags för en film

Ska nog ta och kolla en film nu så tiden rinner iväg lite fortare :) igår åskade det och spöregnade, intetrevligt alls. och idag så blåser det men solen tittar fram nu som då, så det är int så illa som igår. Men nu ska jag ta och titta en film vet inte vilken få se vad jag hittar i filmhyllan, har inte uppdaterat så mycket på sistone heller inte fotat så värst mycket men idag så ska jag klicka hem pbjektivet så det lär ju komma kanske lagom till mitten av nästa vecka, det blir intressant :) mera uppdateringar kommer sen.

Träningsläger

Det gick faktist bättre än vad jag trodde att det skulle göra, sammalagt 5 timmarsträning så är lite trött, så kanske vi ska få en ny tränare, från rumänien :O^^ ska väll bli kul :) mera läger hoppas jag att det blir snart, det är alltid så kul. Nu ska jag kolla på post grad en komedi som sägert fler har sett, vet inte om den är bra men får vänta och se :) skriver mera sen hej så länge :))

Halft färdig

har fixat och trixat lite med bloggen idag, och har kommit så långt att stilmallen och kodmallen börjar sitta på sin plats, Vad tycker ni om stilen på stilmallen? :P bättre än den förra?

väntar ännu på att jag ska klicka hem samyang mf 85/1.4 och sedan fotografera lite nya header bilder bl.a så jag kan göra en bättre header. så länge får det vara denna tillfälliga :)

imorgon blir det träningsläger, så kommer det en som varit med i landslaget och tränar oss. :) det ska bli roligt. Kanske dags att gå och lägga dig om man ska upp till 8 :) Godnatt!


Bloggen

ska börja laga om lite till i bloggen igen, ny stilmall och kodmallar och header, men det kan ta en stund så håll ut :))^^


Sommarvärmen

äntligen börjar sommarvärmen komma tillbaka, har arbetat 4 timmar idag, nu väntar jag bara på att mia ska komma hit så ska vi fota :P kmr säkert upp mera bilder på det idag om jag hinner.

gårdagen var kul klockan 8 på kvällen bestämde jag mej att bara vara hemma hela kvällen för att jag var ganska slut efter dagen, men halv 10 ringer mia och ska ha med mej till stan, men varför inte, så då ställde jagmej lite och for till skolparken och höra på musik, jäkla myggor varför finns dom. Det var minst 1000 mycker runtomkring en. nästan så man inte såg något, haha nej men det var hemskt. :)

nu ska jag föna håret och se vad jag kan göra åt rishögen.

Vampyr


"sagotema" som spårade ur :))












Arbete

Sitter på arbete och väntar på att jag ska få något att göra, ända jag hunnit med är tvättat 2 husvagnar eller en husvagn och 1 husbil :) kul men vattenslangen fick hål på sej så det sprutade lite :) hihi ..

väntar på att pappa ska komma tillbaka från besiktningskontoret i edsevö så får vi se om han har något mera jag kan göra för det jag gjort hittils är nog inte värt 50 euro som han sa jag skulle få :O sejr ju inte nej till pengar inte :) haha!

har haft träningar idag på morgonen också så kom de från ÖT (österbottens tidning) och fota oss och intervjuade somliga, som tur inte mej. hade ju väldigt snygga kläder haha en fotbollströja och GK tajts och lockigt eller rufsigt hår, kan det bli bättre ehmm .. :)

solen skiner också idag och det är perfekt fotoväder så kanske tar fram kameran senare idag också, fotade igår med mia och henrika och vi hade på oss "sago klänningar, jag hade en snövit klänning henrika en grön och mia en röd :) kommer opp bilder så fort jag redigerat och ändrat lite

men nu kommer pappa måste skila haha hejdå! ha det bra!

Kamera saker

Jag fotar med canon och kommer troligtvis alltid göra det, köpte min första systemkamera sommaren 2009.



FILTER:
Macro:
10X Macro-Effect lens (52mm) 
4X Macro-effect lens (52mm)

BLIXTAR:
YY BY-24ZP Automatic Electronic Flash 

STATIV:
Velbon DF 60

KAMERAVÄSKA:
Act!on by DÖRR

 


2 timmars städning

Blev just klar med städningen av huset, dammsugat, torkat damm, tvättat golven i hela huset och resultatet i mitt rum blev att man ser golvet :P (Y) inte illa. snart blir det köttbullar och potatis, mums!


Bloggen har fnatt

Det går inte att ladda upp bilder för det kommer error man kan heller inte besöka bloggen .. -.-" inte jag iallafall ..

Fototävling

Är med i en tävling där man kan vinna en reflexskärm, http://www.jenniifer.webblogg.se

reflexskärmen man kan vinna --> reflexskärm




johanna






hästen






Kissekatt




Regn

kom just hem från torget där jag sålt saker fick sålt för 49 euro så det var inte dåligt, ska väll söka fram andra saker tills nästa måndag, det lönar nog sig att sälja så. men fick gå hem eftersom det började regna.

nu ska jag spela piano :))

måndagstorg= mera pengar

jepp, har just samlat ihop massa gamla saker som jag kan sälja bl.a ridsaker och kläder och annat skoj, ska och sälja på torget med min kusin och hennes mamma och ska försöka få ihop lite mera pengar till objektiven. hoppas man får sålt något iallafall :)

var och fota johanna igår så kanske kommer bilder ikväll eller imorgon på henne, när jag hinner. men nu ska jag spela piano, tjohejj :P

Roligt

Popkalaset var kul igår, fast det skulle ha kunnat vara bättre om det inte skulle ha spöregnat och varit så kallt :) men artisterna sjöng jättebra.

idag blir det att vara hemma eller kanske hitta på något annat roligt om någon har tid, får se :)


POPkalaset

blev ingen uppdatering igår p.g.a att jag var i åbo och tävlade, gick faktist otroligt bra, trodde inte jag skulle få så bra på bom och allt annat. snart blir det popkalaset där massa artister ska sjunga :) men nu ropar mia att jag ska fixa hennes hår, kanske mera uppdatering idag eller så imorgon :)) ha det bäst!


Tips?

Snartkommer mia hit så ska vi fotografera lite och så ska vi väll sola, men ideer på vad vi ska fotografera så vet jag inte ännu. ngon som har någon ide på något tema som skulle vara intressant?


Vitt&gult




Kaninen




Vad har det tagit åt mig?

För mindre än en vecka sedan var jag helt lat och orkade ingenting, men nu så har jag nog fått en kick så att denna morgon börjades med att jag damsugade huset följt av att jag plockade upp i rummet sen efter det for jag ut och städade kaninburen och efter det begav jag mej ut i skogen och söka mat åt den lilla kaninen. Allt detta hann jag på 1 timme :) ganska snabbt må jag säga men detta betyder också att jag är 20 euro rikare, vilket jag tror är svaret på varför jag inte är lika lat mera. ett steg närmare 35/2.0 och 85/1.4.

Vill gärna bege mig ut i solen och steka lite men det finns ett problem. Jag bor i skogen och på vår gård bor ett dussin myggor om inte ännu mera, direkt man stiger utanför dörren så blir man uppäten, inte roligt.


Ny igen

Har gjort en till ny header igen, blir tydligen aldrig nöjd med någon, kanske för att jag inte satsar mera än en halvtimme på dem, kanske det är problemet :)) hihi!

LILA



Mommos kalas

Igår så var jag då till villan på mommos kalas, hon fyllde hela 78 år :) Grattis igen. tog massa bilder där också som jag kommer lägga upp här under. :))



Ända bilden jag hittade på henne, dock från förra året  :))



Tack blogg.se  för att ni gör kvaliteten så bra (Y) ehmm ..


hittade ett mysigt brax skelett


Längtar till sena sommarnätter då man kan fara ut och ro :)


Det kom en annan söt liten hund dit också :) tkr om hennes färg :)




Hittade också 2 söta kusiner under all sand :)


Konstit?

Varför ändrar inte min statistik den står kvar på 4.6 ? någon som vet ?

Intressant

Kommer spara ihop lite mera pengar så jag har råd med canon 35/2.0, tror inte jag kommer ångra mej om jag köper det. kollade även på scandinavianphoto.se och hittade ett tele objektiv som kanske köps någongång i framtiden :) när jag skrapat ihop så mycket, nämligen ett Samyang Objektiv MF 85/1,4 Aspherical IF. måste söka ett arbete så kanske det tar snabbare :))

Nu blir det mera beslutsångest! vilket ska jag välja nu ?

Kommer som sakt inte bli något canon ef 28/2.8 inte från cyberphoto iallafall, men kanske beställer det från pixpania eller prisjakt. Har äver kollat in canon EF 35/2.0 som tyvärr kostar nästan en 100 lapp mera, undrar om det är värd sitt pris också ? Pengar finns det inte så mycket av i min ficka. ett krav finns just nu eller egentligen 2, för det första ska det helst inte kosta mera än 300 euro och för det andra så måste det ha 52mm i filterdiameter så att macro linserna passar. skulle gärna sitta bra med ett objektiv som ger betydligt bättre skärpa till ett billigt pris också. Om ni har några förslag eller tips på vilket som skulle vara bra så är jag väldigt tacksam för din åsikt :)

J Ä M F Ö R E L S E               
                  
CANON EF 35/2.0                                              
Typ: Vidvinkelobjektiv                                  
Fattning: Canon EF                                            
Konstruktion: 7 linser / 5 gupper                           
Brännvidd: 35mm                                       
Ljusstyrka: 2,0                                                  
Minsta bländare: 22                                        
Närgräns: 0,25 m                                                   
Filterdiameter 52mm                                       
Motljusskydd EW-65: (ingår ej)                             
Mått: 67 x 43 mm Vikt: 210 g         

    CANON EF 28/2.8                                              
Typ: Vidvinkelobjektiv                                  
Fattning: Canon EF                                            
Konstruktion: 5 linser / 5 gupper                           
Brännvidd: 28mm                                       
Ljusstyrka: 2,8                                                 
Minsta bländare: 22                                        
Närgräns: 0,3 m                                                   
Filterdiameter 52mm                                       
Motljusskydd EW-65 II: (ingår ej)                             
Mått: 67 x 43 mm Vikt: 180 g                    


Gjort några små ändringar

Har fixat till lite saker på bloggen t.ex google translate, så nu kan man läsa bloggen i vilka språk man vill. Har också lagt in lite ikoner till bloggtoppen.se och bloglovin.

En likadan gilla knapp som finns på facebook har också dykt upp under varenda inlägg så om ni inte orkar kommentera så kan ni nu trycka på den knappen om det är något att gilla.

har även gjort en slideshow som jag lägger här nedan. :)) kommentera eller gilla gärna det här inlägget ;)


Header

Har gjort en tillfällig header tills mitt nya objektiv kommer så jag får fota lite bättre bilder som jag kan ha på headern. om man trycker på F11 så kommer blommorna där uppe också synnas :) kommentera gärna vad ni tycker om den.

nu blir det nog sovdags, tidiga träningar imorgon, halv 10 :O undrar om jag orkar upp så tidigt då man vet att det är sommarlov. men iallafall gonatt!

Villan

Kom just hem från villan, det var skönt att vara där ett par timmar. Ungefär 6 timmar och under den tiden sov jag bort 4 timmar :) (Y) kusinerna var också där så de hade med sig massa olika saker som en drake, de va kul har aldrig flygit med en drake förut så det var väl på tiden. så hade de med sig en "bubbelmaskin" som blåste såpbubblor, jätte många på en gång ;)








Helt slut

Gårdagen blev lång, firade lite med de bästa att sommarlovet äntligen har börjat. Hittade mycket kul folk i stan :) klockan 4 så for vi tillbaka till mias och såg en film´, Big stan, eller de som inte somnade såg på filmen, men det var ingen som höll sig vaken.

klockan 11 så kommer pappa och hämtar mej så ska jag till villan. ska köra lite bil, det ska bli roligt. men nu ska jag laga lite frukost :))


Litegrann om mig




Namn: Daniela Krook
Bor: Finland (pedersöre)
Född: 23 april 1993
Intressen: Redskapsgymnastik, fotografering,
kompisar, design och musik
Favoritmat: Ris och broiler, tortilla

Jag:

Ja nu ska jag försöka få ihop lite fakta om mig själv, inte alltid så lätt.
Men som ni redan vet så heter jag Daniela Krook och kommer från pedersöre i Finland, eller där jag bor så är det bara vår gård som ligger i Pedersöre. Så om man tar ett steg utanför vår gård kommer man till jakobstad.

Jag är en värligt glad person och jag har som tur ett mycket långt temperament och inte så kort. Jag kan väll då inte säga att jag är den smartaste, är väldigt bra på att fråga saker som är ganska självklara. Men det får man stå ut med.



Fritiden:

På fritiden så tränar jag gymnastik 3 gånger i veckan vid fitness i Jakobstad. och tävlar också i gymnastik, jag har hållit på med det i snart 4 år skulle jag säga. Har även spelat fotboll i 8-9 år men slutade med det för mer än 1 år sedan, tappade helt enkelt intresset. Ridit har jag också gjort i 7år om jag minns rätt men hade int tid med det då jag började träna gymnastik, men intresse för det finns ännu.

Fotografering och design är också ett stort intresse för mig, Har hållit på och fotat i ungefär 3 år men min första systemkamera köpte jag sommaren 2009, nämligen en canon EOS 1000D som jag kommer berätta mera om i ett annat skede. Designat har jag också gjort ett tag ungefär i 5-6 år och det intresset fick jag från stallet.se, haha!
började i paint och just nu så håller jag på att lära mig photoshop CS5 lite bättre.

Jag har otroligt fina vänner som alltid ställer upp då jag behöver dom som mest och vi har alltid roligt. Hittar på galna saker händer också ganska ofta.

Spelar också lite gitarr och piano men bara hemma, är inte så bra på det men det är huvudsaken att det är roligt. Jag tycker också om att sjunga.

Familjen:

Det finns 5 personer i min familj, 4 människor och en kanin. Min mamma heter Annika, minns dock inte hur gammal hon är men hon är född på -64 så kanske kring 47? hon är den bästa mamman som man kan ha och med henne så kan man prata om vad som helst. Min pappa heter Olav och är född -62 och är lite knasig och rolig.
En bror har jag också som är förr -89 och är då 20år. Han är väll också lite konstig men vääldigt snäll.
Sist och minst en lurvig liten kanin som är svart och heter blondi och är 3 år gammal. världens sötaste gullegris.



Tog några gamla bilder





och några lite nyare





Lite mera Uppdatering kommer senare, ni kan gärna ge förslag på vad jag kan skriva mera om :)


Renovering

Nu ska jag börja renovera bloggen lite grann eller hela egentligen men gör det först i en annan så inget blir helt knasigt. ny somrig header ska jag också göra i nyaste photoshop CS5. får se om det blir bra! så ska jag myta tema och allt möjligt så. men det lär nog ta kanske några dagar så håll ut! :))

sommarlov nu också, äntligen kan man nog säga. :))^^ och solen skiner, toppen! :D

Oaktiv

jaa-a datorn sprang in på service igår så får hoppas att den blir frisk snart :D då ska jag fixa lite mera på bloggen och kanske börja skriva lite mera.
 
igår så e-mailade pappa till cyberphoto att vi gärna vill ha det betalade objektivet snart efter 5 veckors väntan som skulle ta 3 dagar. börjar vara lite otålig snart .. :O men sista provet skrev jag nyss och det gick väll inte så bra men de va geografi så de är förståeligt.